Nutriční hodnoty (Jablkové řezy s ořechy a rozinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 404 kJ / 4 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,60 g |
| Tuky | 220,51 g |
| – nasycené | 18,49 g |
| – nenasycené | 187,61 g |
| –– mononenasycené | 132,05 g |
| –– polynenasycené | 55,56 g |
| ––– omega 3 | 16,56 g |
| Vláknina | 22,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 533,40 g |
| – cukry | 245,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 400 g |
| 400 g 400 g strouhaných jablek (viz Poznámka) | Jablko čerstvé | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 rovná lžíce jedlé sody | Jedlá soda | |
| 2 2 velké hrsti sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 100 ml 100 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín | |
| strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |