Nutriční hodnoty (Křehký bramborový závin s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 382 kJ / 3 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,10 g |
| Tuky | 187,15 g |
| – nasycené | 56,62 g |
| – nenasycené | 107,82 g |
| –– mononenasycené | 43,92 g |
| –– polynenasycené | 63,90 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 47,95 g |
| Cholesterol | 640 mg |
| Sodík | 245 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 391,90 g |
| – cukry | 157,96 g |
| ––– laktóza | 9,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 200 g 200 g nastrouhaných, den předem uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 80 g 80 g změklého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 140 g 140 g cukru | Cukr bílý | 140 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| asi 250 g 250 g mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 2.5 g |
| lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| asi 150 ml 150 ml (i více, pokud je třeba) mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |