Nutriční hodnoty (Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 417 kJ / 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 23,06 g |
| – nasycené | 1,96 g |
| – nenasycené | 20,03 g |
| –– mononenasycené | 13,99 g |
| –– polynenasycené | 6,05 g |
| ––– omega 3 | 1,82 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 114 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 25,41 g |
| – cukry | 13,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g očištěné, kůže zbavené volské tlamy (nebo hovězích líček) | ||
| voda | Voda | |
| 1/8 l 1/8 l octa | Ocet lihový | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 120 g 120 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 120 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 zrnka 4 zrnka pepře (dala jsem 6) | Pepř černý | |
| lžička lžička hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | |
| 1/10 l 1/10 l octa | Ocet lihový | 100.00000149011612 ml |
| 1/16 l 1/16 l vývaru z masa | Vývar masový | 62.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
| trošku trošku soli, cukru a pepře | Pepř černý | |
| lžička lžička worcesterské omáčky | Worcestrová omáčka | |
| 80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
| přidala jsem proti receptu 2-3 přidala jsem proti receptu 2-3 sladkokyselé okurky na tenké plátky | Okurka polní zavařená |