Nutriční hodnoty (Špaldové borůvkové koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 155 kJ / 3 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,30 g |
Tuky | 115,15 g |
– nasycené | 61,54 g |
– nenasycené | 43,28 g |
–– mononenasycené | 35,53 g |
–– polynenasycené | 7,75 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 68,36 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 500,77 g |
– cukry | 143,89 g |
––– laktóza | 13,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 500 g 500 g špaldové hladké mouky + na vál | Mouka špaldová hladká | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
100 g 100 g sojové nebo kukuřičné hladké mouky | ||
120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
asi 1/4 l asi 1/4 l vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
citronová kůra z půlky půlky citronu | Citronová kúra čerstvá | |
100 g 100 g vlažného rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
borůvky (i mražené) | Borůvky čerstvé | |
cukr | Cukr bílý | |
rozšlehané vajíčko | Vejce slepičí | |
máslo | Máslo kravské | |
cukr | Cukr bílý | |
špaldová mouka | Mouka špaldová hrubá |