Nutriční hodnoty (Václavky (bedly, hlíva) s kroupami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 14 658 kJ / 3 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,02 g |
| Tuky | 78,50 g |
| – nasycené | 29,59 g |
| – nenasycené | 41,19 g |
| –– mononenasycené | 28,34 g |
| –– polynenasycené | 12,86 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 75,74 g |
| Cholesterol | 812 mg |
| Sodík | 4,35 g |
| Sůl | 10,63 g |
| Sacharidy | 571,05 g |
| – cukry | 111,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g uzeného špeku nebo slaniny | Špek | 50 g |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 g 300 g václavek nebo bedel, hlívy | Václavka čerstvá | 300 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
| majoránka dle chuti | Majoránka sušená | |
| pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 600 g 600 g krup - střední nebo velké, již uvařené v osolené vodě | Kroupy ječné | 600 g |
| 3 3 rozšlehaná vejce - nejsou nutná | Vejce slepičí | 210 g |
| 400 g 400 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 400 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice, dle chuti | Cukr bílý | 75 g |
| sůl | Sůl mořská |