Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Václavky (bedly, hlíva) s kroupami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie14 658 kJ /
3 503 kcal
Bílkoviny93,81 g
– z toho živočišné bílkoviny27,79 g
– z toho rostlinné bílkoviny66,02 g
Tuky78,50 g
– nasycené29,59 g
– nenasycené41,19 g
–– mononenasycené28,34 g
–– polynenasycené12,86 g
––– omega 30,73 g
Vláknina75,74 g
Cholesterol 812 mg
Sodík 4,35 g
Sůl10,63 g
Sacharidy571,05 g
– cukry111,82 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g uzeného špeku nebo slaniny Špek 50 g
lžíce lžíce oleje Olej řepkový
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
300 g 300 g václavek nebo bedel, hlívy Václavka čerstvá 300 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
drcený kmín dle chuti Kmín mletý
majoránka dle chuti Majoránka sušená
pepř mletý dle chuti Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
600 g 600 g krup - střední nebo velké, již uvařené v osolené vodě Kroupy ječné 600 g
3 3 rozšlehaná vejce - nejsou nutná Vejce slepičí 210 g
400 g 400 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 400 g
olej Olej řepkový
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
cca 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice, dle chuti Cukr bílý 75 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.