Nutriční hodnoty (Celerovo-sýrová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 656 kJ / 874 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,27 g |
| Tuky | 44,11 g |
| – nasycené | 28,73 g |
| – nenasycené | 14,73 g |
| –– mononenasycené | 8,23 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 29,67 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 3,78 g |
| Sacharidy | 32,46 g |
| – cukry | 13,59 g |
| ––– laktóza | 2,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velká bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2,5 litru 2,5 litru vývaru | Vývar hovězí | 2500 ml |
| 135 g 135 g taveného sýra | Sýr tavený | 135 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky curry koření | Pepř černý | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky granulovaného česneku | Česnek sušený | 1.25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská |