Nutriční hodnoty (Babiččin závin z pomazánkového másla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 119 kJ / 1 701 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 50,96 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,60 g | 
| Tuky | 21,24 g | 
| – nasycené | 5,26 g | 
| – nenasycené | 9,88 g | 
| –– mononenasycené | 6,02 g | 
| –– polynenasycené | 3,86 g | 
| ––– omega 3 | 0,30 g | 
| Vláknina | 32,40 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 235 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 310,40 g | 
| – cukry | 90,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 pomazánkové máslo | Pomazánka mléčná | |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 6 6 větších jablek | Jablko čerstvé | 900 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| brusinky naložené v rumu | Brusinky zavařené | |
| vejce na potření závinů | Vejce slepičí |