Nutriční hodnoty (Gulášová polévka s párky a červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 300 kJ / 1 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,34 g |
| Tuky | 60,15 g |
| – nasycené | 34,33 g |
| – nenasycené | 25,46 g |
| –– mononenasycené | 9,67 g |
| –– polynenasycené | 15,79 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 40,94 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 145,40 g |
| – cukry | 32,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku červené čočky | Čočka červená neloupaná | 125 g |
| 3-4 3-4 kvalitní párky | Párek vepřový | 280 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 kapie (paprika) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pálivé papriky | Paprika pálivá | 3 g |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| jarní cibulka na posypání | Cibulka jarní čerstvá |