Nutriční hodnoty ("Řepačka" - zeleninová polévka s řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 127 kJ / 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,93 g |
| Tuky | 7,08 g |
| – nasycené | 3,66 g |
| – nenasycené | 2,86 g |
| –– mononenasycené | 0,74 g |
| –– polynenasycené | 2,12 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 20,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 82,91 g |
| – cukry | 39,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g červené řepy - oloupané | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 1 1 mrkev - středně velká | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku - větší | Česnek čerstvý | 7 g |
| 190 g 190 g rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 190 g |
| 200 g 200 g brambor - oloupaných | Brambor zimní | 200 g |
| 700 ml 700 ml vývaru - dle potřeby (zeleninový, kuřecí...) | Vývar masový | 700 ml |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| máslo nebo olej | Máslo kravské |