Nutriční hodnoty (Bramborák plněný žampiony a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 983 kJ / 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,46 g |
| Tuky | 9,85 g |
| – nasycené | 2,84 g |
| – nenasycené | 4,13 g |
| –– mononenasycené | 3,07 g |
| –– polynenasycené | 1,06 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 22,67 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 116,30 g |
| – cukry | 10,91 g |
| ––– laktóza | 2,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| malá cibule | Cibule čerstvá | |
| 3-5 stroužků 3-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 50-60 ml 50-60 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 55 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 150-200 g 150-200 g žampionů | Žampion čerstvý | 175 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| plátkový sýr (měla jsem uzený) | Sýr kravský tvrdý 30% |