Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s řepou a mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 446 kJ / 824 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,47 g |
| Tuky | 42,57 g |
| – nasycené | 15,12 g |
| – nenasycené | 24,62 g |
| –– mononenasycené | 18,06 g |
| –– polynenasycené | 6,56 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 23,06 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 48,77 g |
| – cukry | 35,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g červené řepy (oloupané) | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 250 g 250 g mletého masa (vepřové + hovězí) | Vepřový ořez | 250 g |
| 200 g 200 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 200 g |
| 90 g 90 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 90 g |
| 400 400 g sekaných rajčat (1 plechovka ) | Rajče červené sterilované | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 0,5 l 0,5 l vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |