Nutriční hodnoty (Pudinkový koláč s jablky a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 420 kJ / 4 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,57 g |
| Tuky | 81,57 g |
| – nasycené | 39,79 g |
| – nenasycené | 33,71 g |
| –– mononenasycené | 23,85 g |
| –– polynenasycené | 9,87 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 64,70 g |
| Cholesterol | 641 mg |
| Sodík | 615 mg |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 883,63 g |
| – cukry | 347,29 g |
| ––– laktóza | 34,09 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kukuřičné hladké mouky | Mouka kukuřičná hladká | 125 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 sáček 1 sáček sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky na posyp těsta | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| mandlové lupínky | Mandle loupané |