Nutriční hodnoty (Ořechový chléb z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 354 kJ / 2 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,80 g |
| Tuky | 59,97 g |
| – nasycené | 26,21 g |
| – nenasycené | 33,81 g |
| –– mononenasycené | 21,35 g |
| –– polynenasycené | 12,46 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 44,61 g |
| Cholesterol | 61 mg |
| Sodík | 6,23 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 393,23 g |
| – cukry | 56,84 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce podrceného fenyklu | Fenykl hlíza | |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g |
| asi 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti nahrubo nadrcených ořechů | Vlašské ořechy |