Kubetky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

Rozkvas:
40 g žitného kvasu
200 g vody
200 g žitné celozrnné mouky
Dále:
170 g vody
50 g žitné celozrnné mouky
100 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
2 lžičky soli
lžička drceného kmínu (můžete vynechat)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté proti osychání necháme 10-12 hodin (v závislosti na okolní teplotě) kvasit.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, dobře promícháme, nějak více hníst není třeba. Necháme částečně nakynout. Opět v závislosti na teplotě – 40-70 minut, pak těsto na pomoučené desce stolu prohněteme a zlehka vyválíme na obdélník o síle asi 1,5 cm a rozměrech cca 20×25 cm.

  3. Těsto pak rozkrájíme na 9-12 čtverců nebo obdélníčků a pomocí širší stěrky je všechny přeneseme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Celý plech vsuneme do velkého igelitového sáčku (tašky), který těstu udrží teplo a vlhkost.

  4. Po nakynutí (1,5-2 hodiny) kostky postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat lněnými semínky a v rozehřáté troubě upečeme (220°C/20-25 minut).

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kubetky

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    SilviaD: ano, chutnají chlebově :-8 protože to jsou vlastně dalamánky, jen jinak tvarované. Tvoje střída moc vidět není, ale řekla bych, že ji máš v pořádku. Hutnější určitě budou, protože je v nich převaha žitné mouky a navíc ještě i celozrnná. Jasně, že to nejsou nadýchané a "prázdné" rohlíky, ale tady sníš jeden, max. dva dalamánky a jsi nasycená ;-) - to u rohlíků by bylo třeba mnohem více pečiva.
    Díky za moc pěknou fotografii!:-K

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Nemám ich také pekné ako na originálnej fotečke ale jedlé boli. Je to pečivko hutnejšie - aspoň to čo som upiekla ja bolo :-) ale so zeleninou, maslom, šunkou a syrom veľmi chutné. Pojedli sme. Jasné, že to nie sú páperové rožky ale potrebujem minúť celozrnnú múku, tak som piekla Kubekty :-) Rodina povedala, že chutia chlebovo. Má prekrojená striedka po upečení vyzerať asi tak ako na mojej fotke?

    Odpovědět

Tématické fráze: co jsou pečivo kubetky pečivo kubetky recept na plecovník