Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 684 kJ / 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
| Tuky | 14,82 g |
| – nasycené | 6,24 g |
| – nenasycené | 7,58 g |
| –– mononenasycené | 4,88 g |
| –– polynenasycené | 2,71 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 71 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 6,06 g |
| Sacharidy | 90,58 g |
| – cukry | 7,38 g |
| ––– laktóza | 2,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky (nebo lahůdkové) | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 60 g 60 g sušené schwarzwaldské šunky (nebo 100 g libovější slaniny) | Šunka parmská | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany (není nutné) | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |