Karbanátky z vařeného kuřecího masa

Suroviny

300 g obraného masa (měla jsem z křídel)
1 vejce
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 rohlík + trochu vývaru nebo mléka
50 g strouhaného sýru
2-3 lžíce strouhanky + na obalení
sůl
pepř
špetka majoránky
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.

  2. Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr, koření a vše dochutíme. Necháme v lednici hodinku odpočinout. Poté vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance.

  3. Rozehřejeme sádlo a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo studené s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Maso jsem mlela i s kůží. Karbanátky jsou variabilní. Můžete přidat bylinky, slaninu, smaženou cibuli, výraznější sýr, prostě co máte rádi. Jsou jemné a chutné i po studenu.

Komentáře k receptu Karbanátky z vařeného kuřecího masa

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí karbanátky vařené kuřecí maso recepty karbanátky z vařeného masa vařené kuřecí maso recepty z vařeného kuřecího masa co z vařeného kuřecího masa karbenátky z vařeného masa karbanátky recept recept z vařeného masa kuřecí maso recepty recepty z vařeného masa karbenátky z vařeného kuřecího masa recept z kuřecího masa recepty z vařeného drůbežího masa recept z vareneho kureciho masa karbanátky recepty recepty z kuřecího masa z vařeného do kuřete vařené drůbeží maso recepty vařené karbanátky