Karbanátky z vařeného kuřecího masa

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

300 g obraného masa (měla jsem z křídel)
1 vejce
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 rohlík + trochu vývaru nebo mléka
50 g strouhaného sýru
2-3 lžíce strouhanky + na obalení
sůl
pepř
špetka majoránky
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.

  2. Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr, koření a vše dochutíme. Necháme v lednici hodinku odpočinout. Poté vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance.

  3. Rozehřejeme sádlo a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo studené s chlebem.

Poznámka

Maso jsem mlela i s kůží. Karbanátky jsou variabilní. Můžete přidat bylinky, slaninu, smaženou cibuli, výraznější sýr, prostě co máte rádi. Jsou jemné a chutné i po studenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky z vařeného kuřecího masa

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vařené kuřecí maso

Zapomněl/a jsem heslo