Přepuštěné máslo

Paprika Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min + filtrace a chladnutí Pro začátečníky 7 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

250 g másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo dáme do pánve nebo do nižšího hrnce se silným dnem a necháme ho při velmi nízké teplotě rozpustit. Pomalu ho vaříme cca 30 min., aby se odpařila přebytečná tekutina. Průběžně jej mícháme a sbíráme pěnu. Výsledné máslo by mělo být zlaté a čiré.

  2. Hotové máslo přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem nebo papírovým filtrem (např. z kávovaru).

  3. Pak ho nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, necháme vychladnout a uchováme v lednici. Já jsem ho hned použila, takže na fotkách filtrace a uchování již bohužel není.

Poznámka

Michs@m@nt sem dala podobný recept na ghee - http://www.toprecepty.cz/recept/12031-ghee-prepust... , ale podle něj bych si na něj asi netroufla. Zkusila jsem to podle tohoto podrobného návodu a zmákla jsem to. Snad nebude vadit, že tu budou 2 recepty na přepuštěné máslo. Jestli ano, tak ho smažu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přepuštěné máslo

  • Jana Jana

    V másle je údajně 16% vody, plus nějaká ta bílkovina, takže těch 20% úbytku je reálných.
    http://www.nutri-terapie.cz/prepustene-maslo/

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :yes:Papri,to je príma,že jsi to tady dala a pod českým názvem;-)
    Už tady byl dotaz u Colombo65 receptu-Pstruží filátka na másle a já to velice neodborně popsala:-8
    :yes:+6 bodík je Tvůj:yes::-))

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

  • cardanka cardanka

    Papri:-Kbáječné a skvělé;-):yes:, na přepuištěném másle jsou báječné řízky smažené, měla jsem tu možnost ochutnat:-p a je to kulinářský skvost:-K:yes:4.bodík bez debat:yes: a do oblíbených jdu ukládat;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Paprika Paprika

    Já bych řekla tak o 20%, ale neměřila jsem to. ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    papri,mě to rozhodně nevadí;-)místa je tu dost:-Da zrovna dnes jsem uvažovala,jak to vlastně ta moje zlatá maminečka dělávala:-8:-Kdíky:yes:
    P.S.a kolik toho zůstane po přepuštění..smrskne se to hodně:-?;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo