Přepuštěné máslo

Paprika Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min + filtrace a chladnutí PT0H40M Pro začátečníky 7 názorů

511

Suroviny

250 g másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo dáme do pánve nebo do nižšího hrnce se silným dnem a necháme ho při velmi nízké teplotě rozpustit. Pomalu ho vaříme cca 30 min., aby se odpařila přebytečná tekutina. Průběžně jej mícháme a sbíráme pěnu. Výsledné máslo by mělo být zlaté a čiré.

  2. Hotové máslo přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem nebo papírovým filtrem (např. z kávovaru).

  3. Pak ho nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, necháme vychladnout a uchováme v lednici. Já jsem ho hned použila, takže na fotkách filtrace a uchování již bohužel není.

Poznámka

Michs@m@nt sem dala podobný recept na ghee - http://www.toprecepty.cz/recept/12031-ghee-prepust... , ale podle něj bych si na něj asi netroufla. Zkusila jsem to podle tohoto podrobného návodu a zmákla jsem to. Snad nebude vadit, že tu budou 2 recepty na přepuštěné máslo. Jestli ano, tak ho smažu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přepuštěné máslo

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    V másle je údajně 16% vody, plus nějaká ta bílkovina, takže těch 20% úbytku je reálných.
    http://www.nutri-terapie.cz/prepustene-maslo/

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :yes:Papri,to je príma,že jsi to tady dala a pod českým názvem;-)
    Už tady byl dotaz u Colombo65 receptu-Pstruží filátka na másle a já to velice neodborně popsala:-8
    :yes:+6 bodík je Tvůj:yes::-))

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

  • cardanka cardanka

    Papri:-Kbáječné a skvělé;-):yes:, na přepuištěném másle jsou báječné řízky smažené, měla jsem tu možnost ochutnat:-p a je to kulinářský skvost:-K:yes:4.bodík bez debat:yes: a do oblíbených jdu ukládat;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Já bych řekla tak o 20%, ale neměřila jsem to. ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    papri,mě to rozhodně nevadí;-)místa je tu dost:-Da zrovna dnes jsem uvažovala,jak to vlastně ta moje zlatá maminečka dělávala:-8:-Kdíky:yes:
    P.S.a kolik toho zůstane po přepuštění..smrskne se to hodně:-?;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo prepustene maslo navod jak přepustit máslo jak udelat prepustene maslo jak se dělá přepuštěné máslo recept na přepuštěné máslo propuštěné máslo popuštěné máslo jak na přepuštěné máslo co je prepustene maslo přepuštění másla recept přepuštěné máslo maslo máslo přepuštěné přepustit máslo prepuštěné máslo video recept na přepuštěný máslo recepty přepuštěné máslo recept na maslo

Zapomněl/a jsem heslo