Nutriční hodnoty (Zadělávaný hrášek/prívarok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 266 kJ / 780 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 66,37 g |
| – nasycené | 42,64 g |
| – nenasycené | 21,40 g |
| –– mononenasycené | 19,47 g |
| –– polynenasycené | 1,93 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 32,62 g |
| – cukry | 16,92 g |
| ––– laktóza | 11,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g čerstvého hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g másla (nebo olej) | Máslo kravské | 40 g |
| 300 ml 300 ml smetany na vaření (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| mleté nové koření | Nové koření mleté | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový |