Nutriční hodnoty (Bramborový guláš - buřtguláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 208 kJ / 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,86 g |
| Tuky | 13,62 g |
| – nasycené | 7,43 g |
| – nenasycené | 5,84 g |
| –– mononenasycené | 1,80 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 15,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 59 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,48 g |
| – cukry | 8,94 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 špekáčky | Špekáček | |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 KL 2 KL majoránky | Majoránka sušená | 14 g |
| 2 KL 2 KL sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 KL 1 KL mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 1/2 KL 1/2 KL mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru (bujónová kostka) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |