Bůček pečený se zeleninou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 2 hod. 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

500 g vepřového bůčku
2 cibule
3 rajčata
1 lilek
1 cuketa
4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka, rozmarýn,...)
asi 50 ml piva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.

  2. Vše osolíme a opepříme.

  3. Do zapékací misky střídavě rovnáme na výšku kousky masa a zeleniny. Zaplníme postupně celou misku.

  4. Nahoru rozdělíme plátky česneku a snítky bylinek.

  5. Nakonec vše lehounce zakapeme pivem.

  6. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 1 hodinu, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na 220°C a dopékáme, až je vše měkké a krásně zbarvené dozlatova.
    Podlévat už není třeba, zelenina i maso pustí dost voňavé šťávy.

    Nejlepší příloha je chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček pečený se zeleninou

Tématické fráze: bůček se zeleninou bůček na zelenině vepřový bůček na zelenině vepřová pečeny bůček pečený bůček v troubě peceny bucek v alobalu pečený bůček pečený buček top recept vepřový bůček se zeleninou bůček pečený vepřové buček bučekna zelenině recepty bůček na zelenině bůček recepty buček na na zelenině bůček na zelenin vepřové buček pečený v troubě bucek zelenina pečený vepřový bůček na zelenině pečený vepřový bůček v alobalu