

Bůček pečený se zeleninou
Doba přípravy: 2 hod. 4 porce Vepřové maso 2 názory
Suroviny
- 500 g vepřového bůčku
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka, rozmarýn,...)
- asi 50 ml piva
Postup přípravy receptu
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.
Vše osolíme a opepříme.
Do zapékací misky střídavě rovnáme na výšku kousky masa a zeleniny. Zaplníme postupně celou misku.
Nahoru rozdělíme plátky česneku a snítky bylinek.
Nakonec vše lehounce zakapeme pivem.
Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 1 hodinu, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na 220°C a dopékáme, až je vše měkké a krásně zbarvené dozlatova.
Podlévat už není třeba, zelenina i maso pustí dost voňavé šťávy.
Nejlepší příloha je chléb.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek