Bůček pečený se zeleninou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 2 hod. 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

500 g vepřového bůčku
2 cibule
3 rajčata
1 lilek
1 cuketa
4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka, rozmarýn,...)
asi 50 ml piva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.

  2. Vše osolíme a opepříme.

  3. Do zapékací misky střídavě rovnáme na výšku kousky masa a zeleniny. Zaplníme postupně celou misku.

  4. Nahoru rozdělíme plátky česneku a snítky bylinek.

  5. Nakonec vše lehounce zakapeme pivem.

  6. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 1 hodinu, pak alobal odstraníme, teplotu zvýšíme na 220°C a dopékáme, až je vše měkké a krásně zbarvené dozlatova.
    Podlévat už není třeba, zelenina i maso pustí dost voňavé šťávy.

    Nejlepší příloha je chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček pečený se zeleninou

Tématické fráze: bůček se zeleninou vepřová pečeny bůček bůček na zelenině pečený bůček v troubě vepřový bůček na zelenině pečený buček top recept peceny bucek v alobalu pečený vepřové buček vepřový bůček se zeleninou bůček na zelenin vepřové buček pečený v troubě bucek zelenina pečený vepřový bůček v alobalu pečený bůček pečení bučku v troubě vepřový bůček pečené na zelenině pečené plátky bůčku se zeleninou bůček pečený v troubě recepty z vepřového bůčku a zeleniny peceny bucek na bylinkach

Zapomněl/a jsem heslo