Nutriční hodnoty (Tvarohová žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 688 kJ / 2 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,76 g |
| Tuky | 60,00 g |
| – nasycené | 30,73 g |
| – nenasycené | 22,86 g |
| –– mononenasycené | 18,53 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 644 mg |
| Sodík | 1,63 g |
| Sůl | 3,83 g |
| Sacharidy | 306,26 g |
| – cukry | 164,66 g |
| ––– laktóza | 19,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 starší ale vláčné rohlíky (nebo housky) | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 400 ml 400 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 jablka (400 g oloupaných bez jadřinců) | Jablko čerstvé | 450 g |
| 20 g 20 g skořicového cukru (nebo krupicový a mletá skořice) | Cukr skořicový | 20 g |
| 250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 50 g 50 g krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 50 g |
| 10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 plnější lžička vanilkového pudinku v prášku | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 20 g 20 g rozinek | Rozinky | 20 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
| 40 g 40 g másla (na vytření pekáčku a na povrch) | Máslo kravské | 40 g |
| moučkový cukr s vanilkovým cukrem (na posypání) | Cukr vanilkový |