Nutriční hodnoty (Jehněčí špíz)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 370 kJ / 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,02 g |
| Tuky | 30,65 g |
| – nasycené | 14,30 g |
| – nenasycené | 11,80 g |
| –– mononenasycené | 10,54 g |
| –– polynenasycené | 1,26 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 9,17 g |
| Cholesterol | 398 mg |
| Sodík | 420 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 21,67 g |
| – cukry | 9,11 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jehněčího masa | Jehněčí kýta | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sumah | ||
| 4 lžíce 4 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 80 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžička 1 lžička papriky | Paprika bílá čerstvá | 5 g |
| ¼ l žičky žičky mletého šafránu | Šafrán sušený |