Jablka jako polotovar

cathleen Kuchařka:

Zavařeniny 18 názorů

513

Suroviny

Jablka
cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zralá jablka umyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, bubáka a "údolíčko" kolem stopky a nastrouháme na velké nudličky (nejrychleji to jde na robotu).

  2. Naplníme do zavařovaček, každou přisladíme 1-2lžícemi cukru, zavřeme a dobře zavaříme (50min), jinak se jablíčka ráda kazí.

Poznámka

Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru.....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablka jako polotovar

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    gustav: my z jablek raději tu buchtu....v sudu máme nachystané broskve, letos byla nadúroda :-p

    Odpovědět

  • gustav gustav(neregistrovaný)

    Zdravím.jak je velká uroda jablek,tak je třeba dát do sudu.Alkohol se neskazí a v zimě zahřeje.:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Taky jsem to několikrát dělala, teď ale nevím, jestli s cukrem nebo bez něj, bohužel mám stejnou zkušenost jako Cathleen, některé mi zkvasily:-S

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale když jsi už dala ty, vložím aspoň fotku.( snad se nebudeš hněvat).Na strouhání používám takové šikovné ¨kruhadlo, které mám již asi 25 let. Podobné jako dnes nabízené WS kráječ.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Taky zavařuju bez cukru. Sklenici hodně namačkám a vylévám šťávu. Po zavaření mám sklenice plné jablek až po okraj. S cukrem si zavařuji rovnou jablková povidla.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    znám, dělá moje mamuška, bez cukru :yes:;-)

    Odpovědět

  • janaka janaka

    :yes: taky děláme, ale bez cukru:-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Špagetko, taky zavářím jen do 7dl sklenic. Ne, že by se mi zkazily všecky, ale vždcky to byla třeba pětina....a to je moc. Chytly dobře všecky sklínky, ale dost brzo mi některé zkysaly:-//
    Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)taky tak dělám,ale já zavařuji rovnou s cukrem a skořicí;-).Dřív jsme strouhali na robotu,ale po jeho odchodu;-( jedeme na struhadle s ručním pohonem:-D.Sklenici vždycky nacpu skoro po okraj,zavařím-déle je lépe;-) a vím že jedna sklenice je na 2 štrůdly.A nebo jen s cukrem jako ty a ty pak používám jako náplň do koláčků.Posílám boďku číslo 5,protože to je príma je mít po ruce na zimu:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělám to každý rok a úplně stejně i s tím strouháním na slzičkách jako Špagetka;-)letos mi to jaksi nevyšlo, pekla jsem nadměrně a vyjímečně tolik štrůdlů, že jsem vypotřebovala všechny jablíčka a v zimě bude prd. Tak holt zase až příští rok:-D;-)a musím na to myslet. Přesto dávám boďana:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ľaďka, gratulujem k výhre:yes::yes::yes::-D:-D:-D
    Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-D:-D:-DTaky bych chtěla vyhrát mixér:-D Špagetko gratuluju k výhře, musela jsi mít radost. :yes: A pokud zavařuješ do menších láhví, tak to pak stačí kratší doba, tak to pak jo;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jasně, ale asi se mrknu na zoubek tomu mémumixérku (mám od Zepteru, nedávno jsem ho vyhrála :-8), možná tam má taky něco na hrubší sekání - ohromně by to práci urychlilo, ještě jsem všechno nevyzkoušela ;-)Teprve teď jsem si všimla - ty dáváš 700 ml - tak to je asi ono - já používám 450 ml

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Špagetko, tak mi se kdysi zavařené jablka zkazily:no::-( Zavařuju proto delší dobu, aby se dobře prohřál i střed láhve, na 7 dl láhve se mi zdá 20 minut málo. Ale asi to máš vyzkoušené, já raději riskovat nebudu:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařená jablka na štrůdl zavařování strouhaných jablek strouhaná jablka zavařování jak zavařit jablka na štrůdl zavařené jablka zavařujeme jablka zavaření jablek zavařená strouhaná jablka strouhané jablka sklenice zima jablka do sklenic strouhaná jablka bez zavařování jak zavarit jablka zavařujeme jablka na štrůdl jablka zavařování zavaření jablek na štrůdl strouhaná jablka

Zapomněl/a jsem heslo