Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka jako polotovar

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 6. 2009 11:22

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

24. 10. 2013 10:32

gustav: my z jablek raději tu buchtu....v sudu máme nachystané broskve, letos byla nadúroda :-p

gustav

24. 10. 2013 09:36

Zdravím.jak je velká uroda jablek,tak je třeba dát do sudu.Alkohol se neskazí a v zimě zahřeje.:-)):-D:-))

shineon

1. 12. 2009 10:07

Taky jsem to několikrát dělala, teď ale nevím, jestli s cukrem nebo bez něj, bohužel mám stejnou zkušenost jako Cathleen, některé mi zkvasily:-S

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 9. 2009 18:46

Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale když jsi už dala ty, vložím aspoň fotku.( snad se nebudeš hněvat).Na strouhání používám takové šikovné ¨kruhadlo, které mám již asi 25 let. Podobné jako dnes nabízené WS kráječ.

Hella Hella

4. 8. 2009 20:57

Taky zavařuju bez cukru. Sklenici hodně namačkám a vylévám šťávu. Po zavaření mám sklenice plné jablek až po okraj. S cukrem si zavařuji rovnou jablková povidla.

Iljusa Iljusa

9. 6. 2009 15:15

znám, dělá moje mamuška, bez cukru :yes:;-)

janaka janaka

8. 6. 2009 20:12

:yes: taky děláme, ale bez cukru:-):yes:

pipre pipre

8. 6. 2009 18:39

:yes:+

cathleen cathleen

8. 6. 2009 13:41

Špagetko, taky zavářím jen do 7dl sklenic. Ne, že by se mi zkazily všecky, ale vždcky to byla třeba pětina....a to je moc. Chytly dobře všecky sklínky, ale dost brzo mi některé zkysaly:-//
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko:yes:

mirca75 mirca75

8. 6. 2009 13:30

Cathleen:-)taky tak dělám,ale já zavařuji rovnou s cukrem a skořicí;-).Dřív jsme strouhali na robotu,ale po jeho odchodu;-( jedeme na struhadle s ručním pohonem:-D.Sklenici vždycky nacpu skoro po okraj,zavařím-déle je lépe;-) a vím že jedna sklenice je na 2 štrůdly.A nebo jen s cukrem jako ty a ty pak používám jako náplň do koláčků.Posílám boďku číslo 5,protože to je príma je mít po ruce na zimu:-)

Bibinka Bibinka

8. 6. 2009 12:58

Dělám to každý rok a úplně stejně i s tím strouháním na slzičkách jako Špagetka;-)letos mi to jaksi nevyšlo, pekla jsem nadměrně a vyjímečně tolik štrůdlů, že jsem vypotřebovala všechny jablíčka a v zimě bude prd. Tak holt zase až příští rok:-D;-)a musím na to myslet. Přesto dávám boďana:yes:

tejaja tejaja

8. 6. 2009 12:41

Ľaďka, gratulujem k výhre:yes::yes::yes::-D:-D:-D
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.:-D

Merylas Merylas

8. 6. 2009 12:05

:-D:-D:-DTaky bych chtěla vyhrát mixér:-D Špagetko gratuluju k výhře, musela jsi mít radost. :yes: A pokud zavařuješ do menších láhví, tak to pak stačí kratší doba, tak to pak jo;-)

spagetka spagetka

8. 6. 2009 11:58

Jasně, ale asi se mrknu na zoubek tomu mémumixérku (mám od Zepteru, nedávno jsem ho vyhrála :-8), možná tam má taky něco na hrubší sekání - ohromně by to práci urychlilo, ještě jsem všechno nevyzkoušela ;-)Teprve teď jsem si všimla - ty dáváš 700 ml - tak to je asi ono - já používám 450 ml

Merylas Merylas

8. 6. 2009 11:55

Špagetko, tak mi se kdysi zavařené jablka zkazily:no::-( Zavařuju proto delší dobu, aby se dobře prohřál i střed láhve, na 7 dl láhve se mi zdá 20 minut málo. Ale asi to máš vyzkoušené, já raději riskovat nebudu:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek jablka do sklenic strouhaná jablka na zimu zavařená strouhaná jablka strouhana jablka do sklenic strouhané jablka sklenice zima zavaření jablek na štrůdl jablka na štrůdl

Suroviny: jablko, cukr

TopRecepty.cz

Jablka jako polotovar

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lgwp