Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Jablka jako polotovar

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 6. 2009 10:22

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

24. 10. 2013 09:32

gustav: my z jablek raději tu buchtu....v sudu máme nachystané broskve, letos byla nadúroda :-p

gustav

24. 10. 2013 08:36

Zdravím.jak je velká uroda jablek,tak je třeba dát do sudu.Alkohol se neskazí a v zimě zahřeje.:-)):-D:-))

shineon

1. 12. 2009 09:07

Taky jsem to několikrát dělala, teď ale nevím, jestli s cukrem nebo bez něj, bohužel mám stejnou zkušenost jako Cathleen, některé mi zkvasily:-S

Vaclav Fronek

3. 9. 2009 17:46

Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale když jsi už dala ty, vložím aspoň fotku.( snad se nebudeš hněvat).Na strouhání používám takové šikovné ¨kruhadlo, které mám již asi 25 let. Podobné jako dnes nabízené WS kráječ.

Hella

4. 8. 2009 19:57

Taky zavařuju bez cukru. Sklenici hodně namačkám a vylévám šťávu. Po zavaření mám sklenice plné jablek až po okraj. S cukrem si zavařuji rovnou jablková povidla.

Iljusa

9. 6. 2009 14:15

znám, dělá moje mamuška, bez cukru :yes:;-)

janaka

8. 6. 2009 19:12

:yes: taky děláme, ale bez cukru:-):yes:

pipre

8. 6. 2009 17:39

:yes:+

cathleen

8. 6. 2009 12:41

Špagetko, taky zavářím jen do 7dl sklenic. Ne, že by se mi zkazily všecky, ale vždcky to byla třeba pětina....a to je moc. Chytly dobře všecky sklínky, ale dost brzo mi některé zkysaly:-//
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko:yes:

mirca75

8. 6. 2009 12:30

Cathleen:-)taky tak dělám,ale já zavařuji rovnou s cukrem a skořicí;-).Dřív jsme strouhali na robotu,ale po jeho odchodu;-( jedeme na struhadle s ručním pohonem:-D.Sklenici vždycky nacpu skoro po okraj,zavařím-déle je lépe;-) a vím že jedna sklenice je na 2 štrůdly.A nebo jen s cukrem jako ty a ty pak používám jako náplň do koláčků.Posílám boďku číslo 5,protože to je príma je mít po ruce na zimu:-)

Bibinka

8. 6. 2009 11:58

Dělám to každý rok a úplně stejně i s tím strouháním na slzičkách jako Špagetka;-)letos mi to jaksi nevyšlo, pekla jsem nadměrně a vyjímečně tolik štrůdlů, že jsem vypotřebovala všechny jablíčka a v zimě bude prd. Tak holt zase až příští rok:-D;-)a musím na to myslet. Přesto dávám boďana:yes:

tejaja

8. 6. 2009 11:41

Ľaďka, gratulujem k výhre:yes::yes::yes::-D:-D:-D
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.:-D

Merylas

8. 6. 2009 11:05

:-D:-D:-DTaky bych chtěla vyhrát mixér:-D Špagetko gratuluju k výhře, musela jsi mít radost. :yes: A pokud zavařuješ do menších láhví, tak to pak stačí kratší doba, tak to pak jo;-)

spagetka

8. 6. 2009 10:58

Jasně, ale asi se mrknu na zoubek tomu mémumixérku (mám od Zepteru, nedávno jsem ho vyhrála :-8), možná tam má taky něco na hrubší sekání - ohromně by to práci urychlilo, ještě jsem všechno nevyzkoušela ;-)Teprve teď jsem si všimla - ty dáváš 700 ml - tak to je asi ono - já používám 450 ml

Merylas

8. 6. 2009 10:55

Špagetko, tak mi se kdysi zavařené jablka zkazily:no::-( Zavařuju proto delší dobu, aby se dobře prohřál i střed láhve, na 7 dl láhve se mi zdá 20 minut málo. Ale asi to máš vyzkoušené, já raději riskovat nebudu:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek jablka do sklenic strouhaná jablka na zimu zavařená strouhaná jablka strouhana jablka do sklenic strouhané jablka sklenice zima zavaření jablek na štrůdl jablka na štrůdl

Suroviny: jablko, cukr

TopRecepty.cz

Jablka jako polotovar

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lgwp