Jablka jako polotovar
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru.....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2013 10:32
gustav: my z jablek raději tu buchtu....v sudu máme nachystané broskve, letos byla nadúroda
24. 10. 2013 09:36
Zdravím.jak je velká uroda jablek,tak je třeba dát do sudu.Alkohol se neskazí a v zimě zahřeje.
1. 12. 2009 10:07
Taky jsem to několikrát dělala, teď ale nevím, jestli s cukrem nebo bez něj, bohužel mám stejnou zkušenost jako Cathleen, některé mi zkvasily
3. 9. 2009 18:46
Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale když jsi už dala ty, vložím aspoň fotku.( snad se nebudeš hněvat).Na strouhání používám takové šikovné ¨kruhadlo, které mám již asi 25 let. Podobné jako dnes nabízené WS kráječ.
4. 8. 2009 20:57
Taky zavařuju bez cukru. Sklenici hodně namačkám a vylévám šťávu. Po zavaření mám sklenice plné jablek až po okraj. S cukrem si zavařuji rovnou jablková povidla.
9. 6. 2009 15:15
znám, dělá moje mamuška, bez cukru
8. 6. 2009 20:12
taky děláme, ale bez cukru
8. 6. 2009 18:39
+
8. 6. 2009 13:41
Špagetko, taky zavářím jen do 7dl sklenic. Ne, že by se mi zkazily všecky, ale vždcky to byla třeba pětina....a to je moc. Chytly dobře všecky sklínky, ale dost brzo mi některé zkysaly
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
8. 6. 2009 13:30
Cathleentaky tak dělám,ale já zavařuji rovnou s cukrem a skořicí
.Dřív jsme strouhali na robotu,ale po jeho odchodu
jedeme na struhadle s ručním pohonem
.Sklenici vždycky nacpu skoro po okraj,zavařím-déle je lépe
a vím že jedna sklenice je na 2 štrůdly.A nebo jen s cukrem jako ty a ty pak používám jako náplň do koláčků.Posílám boďku číslo 5,protože to je príma je mít po ruce na zimu
8. 6. 2009 12:58
Dělám to každý rok a úplně stejně i s tím strouháním na slzičkách jako Špagetkaletos mi to jaksi nevyšlo, pekla jsem nadměrně a vyjímečně tolik štrůdlů, že jsem vypotřebovala všechny jablíčka a v zimě bude prd. Tak holt zase až příští rok
a musím na to myslet. Přesto dávám boďana
8. 6. 2009 12:41
Ľaďka, gratulujem k výhre
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.
8. 6. 2009 12:05
Taky bych chtěla vyhrát mixér
Špagetko gratuluju k výhře, musela jsi mít radost.
A pokud zavařuješ do menších láhví, tak to pak stačí kratší doba, tak to pak jo
8. 6. 2009 11:58
Jasně, ale asi se mrknu na zoubek tomu mémumixérku (mám od Zepteru, nedávno jsem ho vyhrála ), možná tam má taky něco na hrubší sekání - ohromně by to práci urychlilo, ještě jsem všechno nevyzkoušela
Teprve teď jsem si všimla - ty dáváš 700 ml - tak to je asi ono - já používám 450 ml
8. 6. 2009 11:55
Špagetko, tak mi se kdysi zavařené jablka zkazily Zavařuju proto delší dobu, aby se dobře prohřál i střed láhve, na 7 dl láhve se mi zdá 20 minut málo. Ale asi to máš vyzkoušené, já raději riskovat nebudu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno před 4 hodinami

Salko roláda
Přidáno před 7 hodinami

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno před 12 hodinami

Marocká květáková polévka s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami

Čokoládovo-banánové nanuky s tvarohem
Přidáno 20. 5. 2022 17:11

Ovocné želé bonbony
Přidáno 20. 5. 2022 11:16
Právě bylo uvařeno:

Ořechový zákusek
uvařil/a csicsova
před 30 minutami

Jarní chlebíčky
uvařil/a Petra Dvor.
před 1 hodinou

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
uvařil/a Smisek32
před 1 hodinou

Bostonský krémový koláč
uvařil/a mirisek666
před 1 hodinou

Levná a rychlá bublanina
uvařil/a paprika1000
před 1 hodinou

Zapečené brambory se špenátem a uzeným masem
uvařil/a Petulice
před 1 hodinou

Rebarborový koláč
uvařil/a Teomi
před 2 hodinami

Vepřová krkovička ,,Speciál"
uvařil/a Tomybarvaa
před 3 hodinami

Žampionovo-bramborová polévka
uvařil/a Very2418
před 3 hodinami

Bramborové placky z vařených brambor
uvařil/a Angeliana
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek jablka do sklenic strouhaná jablka na zimu zavařená strouhaná jablka strouhana jablka do sklenic strouhané jablka sklenice zima zavaření jablek na štrůdl jablka na štrůdl
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
18 názorů