Nutriční hodnoty (Moravská bublanina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 728 kJ / 2 803 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 30,68 g |
| – nasycené | 7,06 g |
| – nenasycené | 15,30 g |
| –– mononenasycené | 9,20 g |
| –– polynenasycené | 6,10 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 422 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 553,70 g |
| – cukry | 270,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 25 dkg 25 dkg cukru jemný krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 40 dkg 40 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| dle potřeby mléko ( šlehačka má malý obsah, mělo by být 250 ml) | Šlehačka 35% | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| žmolenka | Eidam 30% t. v s. uzený |