Nutriční hodnoty (Sýrové srdce s nivovou pomazánkou a olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 949 kJ / 4 768 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 340,23 g |
| – nasycené | 192,98 g |
| – nenasycené | 136,85 g |
| –– mononenasycené | 117,03 g |
| –– polynenasycené | 19,82 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 11,93 g |
| Sůl | 21,40 g |
| Sacharidy | 253,15 g |
| – cukry | 37,02 g |
| ––– laktóza | 31,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 3 3 vejce (oddělit žloutky a bílky) | Vaječný žloutek | 69 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 g 200 g strouhaného sýra (gouda, ementál..) | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| nasekaná petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| 200 g 200 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| Lučina | Lučina 70% t.v s. | |
| 100 g 100 g salámu | Polosuchý salám | 100 g |
| olivy | Olivy čerstvé zralé |