Nutriční hodnoty (Perníčky (velikonoční) plněné povidly (hned měkké))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 35
| Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,16 g |
| Tuky | 35,66 g |
| – nasycené | 18,42 g |
| – nenasycené | 14,00 g |
| –– mononenasycené | 11,10 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 336 mg |
| Sodík | 1,76 g |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 211,57 g |
| – cukry | 104,31 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 30 g 30 g změklého másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička koření do perníku | Perníkové koření | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| povidla (podle potřeby) | Povidla | |
| vejce na potření povrchu | Vejce slepičí |