Nutriční hodnoty (Celerový krém s houbami a jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 396 kJ / 1 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,42 g |
| Tuky | 49,18 g |
| – nasycené | 29,03 g |
| – nenasycené | 19,17 g |
| –– mononenasycené | 13,68 g |
| –– polynenasycené | 5,49 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 106,00 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 1,93 g |
| Sůl | 4,15 g |
| Sacharidy | 121,94 g |
| – cukry | 87,94 g |
| ––– laktóza | 5,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg bulvového celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 4 4 jablka (nejlépe Granny Smith) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 600 ml 600 ml zeleninového vývaru nebo 400 ml zeleninového vývaru a 200 ml jablečného moštu nebo cideru | Vývar zeleninový | 600 ml |
| hrst hrst sušených hříbků | Hřib sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| hříbky | Hřib čerstvý |