Varmuža

ludmilaikov Kuchařka: ludmilaikov

Doba přípravy: 10 min Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 5 názorů

Suroviny

jablka - např. padanky
voda
škrob (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.)
45 g na 1/2 l tekutiny
cukr (med)
špetka soli
skořice
hřebíček
mléko (smetana)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.), povaříme cca 2 minuty do zhoustnutí.

    Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka.

  2. Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici.

  3. Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka.
    Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.

Poznámka

Dříve se údajně dělávala ze sušeného ovoce.

Synoveček jí dokázal sežrat celou velkou mísu. :)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Varmuža

  • ludmilaikov ludmilaikov(autor receptu)

    tejaja: Dělávám rychlý jablkový koláč. Stará Eta to zvládá za 5min.
    Vymíchám 1hr cukru+2vajíčka+1dl oleje +2hr mouky+1pr. do peč.+1hr mléka+ nahrubostrouhaná jablka /skořice, hrozinky/. Masu naleju na plech a upeču. {Dá se přidat mák, nebo dát místo jablek. Můžete z bílků vyšlehat sníh a jemne vmíchat, nebo mléko a olej nahradit šlehačkovou, nebo to pojmout třeba jako bublaninu}. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ludmilaikov: :-) Mali sme toľko jabĺk na záhrade, že to nie je možné ani skonzumovať. Každý ich mal plno, nikto nechcel., Tak hľadám recepty a skúšam všetko možné. :-) Určite ešte varmužu urobím. ;-)

    Odpovědět

  • ludmilaikov ludmilaikov(autor receptu)

    tejaja: Dík za fotky.:-)
    Vlastně mě překvapily. U nás se Varmuža dělala vždy z prvních letních jablek Jakubek, a ta jsou zelená :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Skutočne ľahké a osviežujúce, ako píše autorka. Dodávam, že chutné. To studené mlieko dáva tomu šmrnc. :yes: Použila som Zlatý klas, na také účely mu dávam vždy prednosť. :-) Ďakujem za recept. :yes:;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

TIP dne na email

Tématické fráze: varmuza varmuze varmuža recept co je varmuža varmuž recept na varmuzu varmuža recepty varmuza.cz varmuza koláčky co je to varmuža varmuza mrkvovy dort co to je varmuža varmuza z ovoce recepty - varmuža jablečná buchta recept s maizena varmuža recept vermuža koláčky varmuža varmuža recepty.cz varmuža-recept