Postup přípravy
Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka. Krok 2: Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici. Krok 3: Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka.
Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.
Zveřejněno 30. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Varmuža
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL8B
Moje poznámka
Varmuža
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AL8B
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 3 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 12 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 13 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 14 hodinami
Maková náplň
mismi před 14 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 16 hodinami
Tématické fráze:
varmuza,
varmuze,
varmuža recept,
co je varmuža,
varmuž,
recept na varmuzu,
varmuža recepty,
varmuza.cz,
varmuza koláčky,
co je to varmuža,
varmuza mrkvovy dort,
co to je varmuža,
varmuza z ovoce,
recepty - varmuža,
jablečná buchta recept s maizena,
varmuža recept,
vermuža,
koláčky varmuža,
varmuža recepty.cz,
varmuža-recept
Suroviny:
jablko,
voda,
zlatý klas,
cukr,
sůl,
skořice,
koření hřebíček,
mléko
Komentáře (9)
Umím si představit vylepšení piškoty na dně, kdyby někomu chyběly kalorie.
Předpokládám, že se tak dají parádně zužitkovat i zapomenuté zavařeniny.
Známý (má intoleranci na kravské mléko), si vrch dekoruje sójovým mlékem v prášku a zalévá trochou kozího, jindy přidá např. čerstvé maliny nebo šlehačku...
Vymíchám 1hr cukru+2vajíčka+1dl oleje +2hr mouky+1pr. do peč.+1hr mléka+ nahrubostrouhaná jablka /skořice, hrozinky/. Masu naleju na plech a upeču. {Dá se přidat mák, nebo dát místo jablek. Můžete z bílků vyšlehat sníh a jemne vmíchat, nebo mléko a olej nahradit šlehačkovou, nebo to pojmout třeba jako bublaninu}.
Vlastně mě překvapily. U nás se Varmuža dělala vždy z prvních letních jablek Jakubek, a ta jsou zelená