Nutriční hodnoty (Dušené hovězí s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 190 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,36 g |
| Tuky | 52,36 g |
| – nasycené | 24,11 g |
| – nenasycené | 26,21 g |
| –– mononenasycené | 21,17 g |
| –– polynenasycené | 5,04 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 19,11 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 54,30 g |
| – cukry | 8,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa vhodného na dušení (např. krk, kližka) | Hovězí kýta | 500 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | 15 g |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 svazek 1 svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový |