Nutriční hodnoty (Pečená kýta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 642 kJ / 2 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,35 g |
| Tuky | 96,94 g |
| – nasycené | 12,10 g |
| – nenasycené | 73,69 g |
| –– mononenasycené | 54,29 g |
| –– polynenasycené | 19,40 g |
| ––– omega 3 | 5,21 g |
| Vláknina | 4,07 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 3,55 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 80,63 g |
| – cukry | 61,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1 kg 1 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
| 5 lžic 5 lžic rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 75 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| sůl | Sůl mořská |