Nutriční hodnoty (Květáková polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 167 kJ / 40 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,05 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g | 
| Tuky | 0,30 g | 
| – nasycené | 0,06 g | 
| – nenasycené | 0,21 g | 
| –– mononenasycené | 0,06 g | 
| –– polynenasycené | 0,15 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 60 mg | 
| Sůl | 0,18 g | 
| Sacharidy | 4,50 g | 
| – cukry | 3,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| cca 6 6 větších růžiček květáku | Květák čerstvý | |
| středně velká mrkev | Mrkev čerstvá | |
| 150 g 150 g řapíkatého celeru + nať | Celer řapíkatý | 150 g | 
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 plnější lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| cca 750 750 ml vývaru | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru... | Pažitka čerstvá | 
 
	