Nutriční hodnoty (Voňavé vepřové plátky po toskánsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,08 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,58 g | 
| Tuky | 101,12 g | 
| – nasycené | 43,52 g | 
| – nenasycené | 54,79 g | 
| –– mononenasycené | 46,82 g | 
| –– polynenasycené | 7,98 g | 
| ––– omega 3 | 0,17 g | 
| Vláknina | 24,32 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 1,73 g | 
| Sůl | 4,01 g | 
| Sacharidy | 73,80 g | 
| – cukry | 42,66 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 6 6 vepřových plátků z kýty | Vepřová kýta | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g | 
| 1 lžička 1 lžička fenyklu | Fenykl hlíza | 5 g | 
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g | 
| 150 ml 150 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 150 ml | 
| 40 ml 40 ml vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml | 
| 1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat ve šťávě (400 g) | Rajče červené čerstvé | 425 g | 
| 2 snítky 2 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 140 g 140 g černých oliv bez pecek | Olivy čerstvé zralé | 140 g | 
| petrželka (pokud možno hladkolistá) | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | 
 
	