Nutriční hodnoty (Voňavé vepřové plátky po toskánsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 101,12 g |
– nasycené | 43,52 g |
– nenasycené | 54,79 g |
–– mononenasycené | 46,82 g |
–– polynenasycené | 7,98 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 73,80 g |
– cukry | 42,66 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 vepřových plátků z kýty | Vepřová kýta | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 lžička 1 lžička fenyklu | Fenykl hlíza | 5 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
150 ml 150 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 150 ml |
40 ml 40 ml vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat ve šťávě (400 g) | Rajče červené čerstvé | 425 g |
2 snítky 2 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
140 g 140 g černých oliv bez pecek | Olivy čerstvé zralé | 140 g |
petrželka (pokud možno hladkolistá) | Petržel nať čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový |