Nutriční hodnoty (Šlehačkový koláč s rebarborou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 912 kJ / 4 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,06 g |
| Tuky | 180,93 g |
| – nasycené | 107,15 g |
| – nenasycené | 60,27 g |
| –– mononenasycené | 52,88 g |
| –– polynenasycené | 7,39 g |
| ––– omega 3 | 1,14 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 466,11 g |
| – cukry | 241,46 g |
| ––– laktóza | 26,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 280 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| vanilkové aroma (nebo citronová kůra) | Aroma vanilkové | |
| 700 g 700 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 700 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr s vanilkou na posypání | Cukr bílý | |
| 150 g 150 g polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu (z vaničky) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 15 g |
| cukr krupice podle chuti | Cukr bílý |