Nutriční hodnoty (Mrkvový salát - švýcarský)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 705 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,82 g |
| Tuky | 24,40 g |
| – nasycené | 3,69 g |
| – nenasycené | 20,51 g |
| –– mononenasycené | 15,90 g |
| –– polynenasycené | 4,61 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 53,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 128,54 g |
| – cukry | 43,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
| 2 lžice 2 lžice olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2-3 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 175 g |
| 2 lžice 2 lžice balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| trošku trošku bazalky | Bazalka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| tatarka | Tatarská omáčka | |
| provensálské koření (lze i orientální) | Provensálské koření |