Nutriční hodnoty (Květákovo-masová směs na špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 138 kJ / 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,01 g |
| Tuky | 9,86 g |
| – nasycené | 2,38 g |
| – nenasycené | 4,98 g |
| –– mononenasycené | 3,87 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 14,99 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 48,43 g |
| – cukry | 34,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-250 g 200-250 g květáku | Květák čerstvý | 225 g |
| 200 g 200 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 200 g |
| velká cibule | Cibule čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 400 g 400 g krájených rajčat z plechu | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce dobrého kečupu | Kečup sladký | 37.5 ml |
| lžička lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| vývar podle potřeby | Vývar hovězí | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| bazalka, oregano podle chuti | Oregano sušené | |
| špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |