Nutriční hodnoty (Hlívový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 875 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,22 g |
| Tuky | 27,31 g |
| – nasycené | 4,30 g |
| – nenasycené | 22,00 g |
| –– mononenasycené | 15,32 g |
| –– polynenasycené | 6,68 g |
| ––– omega 3 | 1,81 g |
| Vláknina | 15,98 g |
| Cholesterol | 57 mg |
| Sodík | 649 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 17,78 g |
| – cukry | 5,02 g |
| ––– laktóza | 2,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 300 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 70 g 70 g šunky nebo libové anglické | Šunka vepřová vařená | 70 g |
| malá červená cibule | Cibule červená čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce jogurtu nebo majonézy (nebo napůl) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |