Nutriční hodnoty (Pečený králík podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 249 kJ / 1 493 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,38 g |
| Tuky | 118,16 g |
| – nasycené | 54,46 g |
| – nenasycené | 59,11 g |
| –– mononenasycené | 50,50 g |
| –– polynenasycené | 8,61 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 9,38 g |
| Cholesterol | 248 mg |
| Sodík | 5,45 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 14,83 g |
| – cukry | 8,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 králík bez hlavy | Králík | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100-150 g 100-150 g slaniny (může být iberijská, anglická) | Špek | 125 g |
| 400 g 400 g uzené kýty (nebo rolované plece) | Vepřová kýta uzená | 400 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sádlo k vymazání pekáče (nebo jiný tuk) | Sádlo vepřové | |
| vývar k podlití (nebo voda) | Vývar masový |