Nutriční hodnoty (Zapečený smetanový patizon)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 006 kJ / 1 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,37 g |
| Tuky | 175,56 g |
| – nasycené | 74,42 g |
| – nenasycené | 97,35 g |
| –– mononenasycené | 79,29 g |
| –– polynenasycené | 18,06 g |
| ––– omega 3 | 3,01 g |
| Vláknina | 2,56 g |
| Cholesterol | 159 mg |
| Sodík | 5,76 g |
| Sůl | 14,40 g |
| Sacharidy | 12,30 g |
| – cukry | 6,73 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| větší patizon | Patizon čerstvý | |
| 15 dkg 15 dkg slaniny | Špek | 150 g |
| vepřové maso (není nutné, ale přidáme slaninu) | Vepřová kýta | |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 PL 3 PL oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 PL 1 PL vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý |