Nutriční hodnoty (Litý koláč z černých jeřabin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 464 kJ / 3 935 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 80,02 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,02 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g | 
| Tuky | 127,94 g | 
| – nasycené | 43,96 g | 
| – nenasycené | 76,63 g | 
| –– mononenasycené | 55,99 g | 
| –– polynenasycené | 20,64 g | 
| ––– omega 3 | 5,11 g | 
| Vláknina | 16,13 g | 
| Cholesterol | 439 mg | 
| Sodík | 368 mg | 
| Sůl | 1,52 g | 
| Sacharidy | 607,83 g | 
| – cukry | 226,40 g | 
| ––– laktóza | 17,65 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g | 
| 350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml | 
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g | 
| 100 100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin | Cukr bílý | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml | 
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc | Jeřabiny čerstvé | |
| 1/4 kostky 1/4 kostky másla nebo hery | Máslo kravské | 62.5 g | 
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mletého cukru | Cukr bílý | 187.5 g | 
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |