

Opičí sádlo
Suroviny
- sádlo
- drcený kmín
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
Sádlo rozehřejeme ve vyšším hrníčku (jako bychom na něm něco chtěli smažit), vsypneme kmín a vypneme.
Po chvíli opatrně vmícháme rozetřený česnek podle chuti - pokud je sádlo rozehřáté hodně, po přidání česneku pění a má snahu utéct z hrníčku. Podle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Mažeme na čerstvý chlebík - chutná jako sádlo podpečínkové.
Poznámka od kuchařky
Zase jeden recept - nerecept :-)
Kdysi nám to chystávala maminka...proč je sádlo opičí, opravdu nevím. Možná - že se "opičí" (napodobuje) sádlo podpečínkové? :-))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opičí sádlo
-
cathleen: ja toto sádlo mám v chladničke skoro stále, ak neviem čo do úst a honí ma Mlsná, len čiahnem, namažem chlieb. Hovorím si, že trochu cholesterolu ma nezabije a vždy je to lepšie, ako sa cpať salámou a pod.
-
Veronika.Hrozna:
no ba, požadovat určitě můžeš!
Ale jestli ti bude vyhověno...?
Pokud sádlo vyzkoušíš, přeji, ať chutná -
magdalenka: Mám rovnaký problém, keď sem prídem, vždy priberiem, už iba z toho okukovania receptov.
Nevedela som, že možno požadovať kompenzáciu na nákup nového oblečenia !
-
JanaH: tak ať chutná!
-
Cathleen: děkuji zaodpověď. Mám svoje domácí, tak vyrobím.
-
cathleen: ale pravidelne!
-
magdalenka: bude stačit bochník nějakého dobrého chleba a pytlík pečiva k tomu?
-
cathleen: Nehnevaj sa, ako ja k tomu prídem, aby som si kvôli tebe obnovovala šatník??? Budem požadovať kompenzáciu.(Možno.
)
-
magdalenka:
se tu řehním, promiň. U nás je to velice podobné. Čerstvý kváskový chleba pravidelně večeříme já suchý a manžel jen s máslem - musíme si vychutnat tu chuť!
-
cathleen: Odkedy robím pokusy (hlavne chlebové , preferment, staré cesto) a skúšam tvoje veci, tak sa mi povážlivo zdrcli nohavice a sukne v páse. Vlastne neviem, či je potom dobré, že pridávaš toľko dobrých receptov, som len slabý človek. Teraz sa teším na obyčajný mastný chlieb (s týmto sádlom) a obyčajnú paradajku. (Nemusí byť vždy kaviár...)
-
magdalenka: je.
Já ho doma moc často dělat nesmím, protože pak na něj pořád chodíme, mažem si na čerstvé pečivo a bojíme se na váhu jen kouknout...
-
cathleen: Práve večer som robila. S čerstvým chlebíkom a čerstvou paradajkou zo záhrady je to manna.
-
JanaH: nakukuji celkem pravidelně
Ano, to je česnek. Toto sádlo je na přípravu zcela snadné a výsledná chuť už překvapila nejednoho člověka
-
Jestli se m někdo nakoukne: ty světlehnědé drobečky to je ten česnek? Babička taky kdysi něco takového dělala a česnek nám ještě naplátkovala na chleby. Úplně jsem na to zapoměla, a teď se mi teda sbíhají sliny.
-
Kacita a Sofinka: moc mě těší
zatím to chutnalo asi každému, kdo vyzkoušel
A přitom je to tak obyčejné....