Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco na šalvěji a česneku s kapustičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 983 kJ / 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,22 g |
| Tuky | 55,13 g |
| – nasycené | 27,32 g |
| – nenasycené | 27,22 g |
| –– mononenasycené | 21,93 g |
| –– polynenasycené | 5,28 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 17,28 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 49,58 g |
| – cukry | 8,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kousky ossobuca (telecí nožičky s kostí uprostřed) | Kost hovězí | |
| 60 g 60 g anglické slaniny | Anglická slanina | 60 g |
| 2 2 cibule | ||
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 500 ml 500 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 snítka 1 snítka šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 300 g 300 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 300 g |
| olej | Olej řepkový |