Nutriční hodnoty (Vařené hovězí maso s fazolkami na slanině a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 756 kJ / 1 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,18 g |
| Tuky | 128,28 g |
| – nasycené | 61,99 g |
| – nenasycené | 64,69 g |
| –– mononenasycené | 54,83 g |
| –– polynenasycené | 9,86 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 26,65 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 26,70 g |
| – cukry | 17,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| miska miska krájeného vařeného masa | Vepřová kýta | |
| 400 g 400 g fazolek (měla jsem mražené) | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce dobré sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| niva na posypání | Niva 50% t. v s. |