Nutriční hodnoty (Kotlety v pikantní smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 843 kJ / 679 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,33 g |
| Tuky | 59,31 g |
| – nasycené | 36,49 g |
| – nenasycené | 21,11 g |
| –– mononenasycené | 18,63 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 2,18 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 28,39 g |
| – cukry | 5,52 g |
| ––– laktóza | 3,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší kotlety | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krájených sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 15 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| cibulová nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |