Nutriční hodnoty (Francouzský ořechový řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 25 183 kJ / 6 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,15 g |
| Tuky | 432,99 g |
| – nasycené | 167,52 g |
| – nenasycené | 225,02 g |
| –– mononenasycené | 132,32 g |
| –– polynenasycené | 92,70 g |
| ––– omega 3 | 16,49 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 3,01 g |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,28 g |
| Sacharidy | 373,93 g |
| – cukry | 294,18 g |
| ––– laktóza | 38,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 PL 3 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 3 PL 3 PL hladké mouky (speciál) | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| na špici nože sody bicarbony | Jedlá soda | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 180 g 180 g krystalového cukru | Cukr bílý | 180 g |
| 3 PL 3 PL horké vody | Voda | 54 ml |
| 1/2 dl 1/2 dl oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 3 PL 3 PL hladké mouky (speciál) | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 150 g 150 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 150 g |
| 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 2,5 2,5 bal. Zlatého klasu | Puding v prášku | |
| 1 1 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 1 PL 1 PL rumu | Rum | 17 ml |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 6 PL 6 PL broskvového džemu | Džem ze směsi ovoce | 90 g |
| drcené ořechy na zdobení | Cukrářské zdobení |