Nutriční hodnoty (Skopová kýta pečená vcelku s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 13 308 kJ / 3 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 311,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 308,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 198,31 g |
| – nasycené | 79,97 g |
| – nenasycené | 102,55 g |
| –– mononenasycené | 85,17 g |
| –– polynenasycené | 17,38 g |
| ––– omega 3 | 4,01 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 2,73 g |
| Sůl | 6,70 g |
| Sacharidy | 20,50 g |
| – cukry | 5,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg skopové kýty | Jehněčí kýta | 1500 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| celý kmín podle chuti | Kmín | |
| mletá červená paprika dle chuti | Paprika červená sušená | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého černého pepře | Pepř černý | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |