Nutriční hodnoty (Krémová polévka z tresky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 026 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,27 g |
Tuky | 36,14 g |
– nasycené | 23,14 g |
– nenasycené | 12,46 g |
–– mononenasycené | 10,71 g |
–– polynenasycené | 1,75 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 7,54 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 29,11 g |
– cukry | 4,41 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 200 g tresky - filet bez kůže | Treska filet | |
50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
50 g 50 g celeru (může být i řapíkatý) | Celer bulva čerstvá | 50 g |
130 g 130 g brambor | Brambor zimní | 130 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
muškátový květ na špičku nože na špičku nože | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř celý | Pepř černý | |
1 hrst 1 hrst hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | |
cca 400 ml 400 ml vývaru | Vývar hovězí | 400 ml |