Nutriční hodnoty (Krémová polévka z tresky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 026 kJ / 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,27 g |
| Tuky | 36,14 g |
| – nasycené | 23,14 g |
| – nenasycené | 12,46 g |
| –– mononenasycené | 10,71 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 7,54 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 29,11 g |
| – cukry | 4,41 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 200 g tresky - filet bez kůže | Treska filet | |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g celeru (může být i řapíkatý) | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 130 g 130 g brambor | Brambor zimní | 130 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| muškátový květ na špičku nože na špičku nože | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| 1 hrst 1 hrst hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | |
| cca 400 ml 400 ml vývaru | Vývar hovězí | 400 ml |