Nutriční hodnoty (Pletený chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 626 kJ / 1 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,50 g |
| Tuky | 10,40 g |
| – nasycené | 1,80 g |
| – nenasycené | 6,80 g |
| –– mononenasycené | 1,55 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 365,50 g |
| – cukry | 22,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g kvasu | ||
| 150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 50 g 50 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| suroviny na rozkvas dobre promichame a v teple mistnosti nechame vykvasit – trva to priblizne 10-12 suroviny na rozkvas dobre promichame a v teple mistnosti nechame vykvasit – trva to priblizne 10-12 Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit – trvá to přibližně 10-12 hodin. | ||
| 150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky T650 | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 250 g 250 g pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| – 30-40 – 30-40 minut autolýza | ||
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 10-20 g 10-20 g vody | Voda | 15 ml |