Tmavší bagety

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 28 názorů

Suroviny

Na preferment:
150 ml vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí
Dále:
150 ml vody
2 lžičky cukru
30-35 g oleje
2 lžičky soli
30 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
8-9 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu.

  3. Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C / asi 20-30 minut, každá trouba peče jinak).

Poznámka

Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavší bagety

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    nigina, hjindriska: díky:-K:-)

    Odpovědět

  • hjindriska hjindriska(neregistrovaná)

    Tyto bagetky jsou úžasné, naposledy jsem je udělala větší a byla z nich chlebíčková veka a úžasné chlebíčky. Děkuji :-)

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Ďakujem za recept:-) Bagety som piekla dnes a sú fantastické :-K :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    sus:): ale dodala bych, že je nutné sledovat datum spotřeby, semínko rádo žlukne. Přece je je lepší si ho čerstvě namlít doma

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    sus:): opravdu? Tak to je fajn informace pro ty, co si chtějí recepty s mletým lněným semínkem vyzkoušet a mlýnek doma nemají.....díky:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maris: Maruško, děkuju za záskok:-K

    Obecně by se dalo říct, že omládek je kvásek z droždí (jako ten do "babiččiných" buchet), ale s předem daným poměrem mouky a vody;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    omládek: protože se ptáš asi na základš mého komentáře, tak si dovolím sem dát odkaz:-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/

    Odpovědět

  • omládek omládek(neregistrovaný)

    Prosím co je omládek? Děkuji

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Krásné bagetky :yes: Už jsou uložené na vyzkoušení. S kváskem jsi mi tenkrát poradila a už s ním nemám žádný problém. Pěkně se mi rozrůstá :-))Teď vyzkouším i preferment :-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: krása, jako vždy, jen nevím, kdy já to stačím všechno vyzkoušet:-S:-)):-K:-K

    Odpovědět

  • HankaCh HankaCh

    Nádhera, bez omládku, který jsem se u tebe naučila už nedám ani ránu;-):-) tak vyzkouším i preferment. Krásné fotky:-K:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    marie23:Maru, droždí určitě čerstvé:yes:

    Odpovědět

  • marie23 marie23

    Holky droždí čerstvé nebo sušené??

    Odpovědět

  • sus:) sus:)(neregistrovaný)

    Mleté lněné semínko se prodává v Drogerii DM. :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    BILKOVAI: neprodává se, melu si ho, koupila jsem si kvůli tomu tříštivý Kávomlýnek Bosch MKM 6003 http://www.kasa.cz/kavomlynek-bosch-mkm-6003-cerny...

    Celé semínko projde zažívacím traktem téměř beze změny, a tím, že ho pomelu, z něj tělo může více vstřebat.
    A tenhle mlýnek mi, v případě potřeby, pomele i cukr a mák (potřebnou trochu, když doma dojdou mleté) nebo na něm melu - drtím zrno do různých baget nebo rohlíků (ála kornspitz).;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: výroba baget domácí tmavá bageta baget bageta rustikální kořen recept na bagetu jak se peče domácí bageta na chlebíčky bageta recept domácí bageta v chlebíčkové formě recepty na bagety tmava veka recept na tmavou bagetu pšeničný preferment kde seženu lněné semínko domácí bagety na chlebíčky kombageta domaci bagety z tmave mohky recept na baget bageta bagetky s prefermentem vyrob si domabagetu

Zapomněl/a jsem heslo