Nutriční hodnoty (Jablkový piškot)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 219 kJ / 2 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,80 g |
| Tuky | 33,53 g |
| – nasycené | 8,03 g |
| – nenasycené | 15,61 g |
| –– mononenasycené | 11,49 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 470 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 407,40 g |
| – cukry | 213,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 180-200 g 180-200 g cukru krupice (podle kyselosti jablek) | Cukr bílý | 190 g |
| 260 g 260 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 260 g |
| 5 lžic 5 lžic horké vody | Voda | 90 ml |
| 200 g 200 g hrubě strouhaných jablek (cca 2 ks) | Jablko čerstvé | 200 g |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| meruňková marmeláda | Marmeláda meruňková |