Nutriční hodnoty (Kvásková focaccia)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 655 kJ / 2 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,55 g |
| Tuky | 62,32 g |
| – nasycené | 9,19 g |
| – nenasycené | 51,14 g |
| –– mononenasycené | 40,05 g |
| –– polynenasycené | 11,09 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 370,36 g |
| – cukry | 25,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g pšeničného nebo žitného kvásku | ||
| 90 g 90 g vody | Voda | 90 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| - vsechny suroviny dobre umichame a v teple mistnosti nechame 8-10 - vsechny suroviny dobre umichame a v teple mistnosti nechame 8-10 - všechny suroviny dobře umícháme a v teple místnosti necháme 8-10 hodin kynout | ||
| 250 g 250 g vody | Voda | 250 ml |
| 400 g 400 g hladké mouky (např. T650) | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1,5 1,5 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| lžíce lžíce vody | Voda | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| hrubá sůl | Sůl mořská |